Οτιδήποτε νέο και πρωτοποριακό κυκλοφορεί στην κατηγορία του skincare εννοείται ότι δοκιμάζεται και αξιολογείται στο Cherrybox, και αμέσως η γνώση και το feedback μοιράζεται απλόχερα με όλα τα Cherrygirls!

Και φυσικά η έντονη παρουσία των πεπτιδίων στην περιποίηση προσώπου δε μας άφησε ασυγκίνητες, γι’ αυτό ψάξαμε, μάθαμε και σας ενημερώνουμε για τα skin benefits των μαγικών μικροσκοπικών ενώσεων που ονομάζονται πεπτίδια!

Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή! Τι προσφέρουν τα πεπτίδια στην επιδερμίδα;

Τα πεπτίδια έχουν διανύσει κάποια χιλιόμετρα στο skincare και τα οφέλη που προσφέρουν στην επιδερμίδα είναι αξιοσημείωτα. Η επιστήμη πίσω από τα πεπτίδια μας δίδαξε τα εξής: πρόκειται για χημικές ενώσεις, οι οποίες σε κατάλληλη σύνδεση δημιουργούν αλυσίδες πρωτεϊνών. Στη σύστασή τους αποτελούνται από αμινοξέα, τα οποία όταν συνδέονται σε συγκεκριμένη αλληλουχία, δημιουργούν με τη σειρά τους απαραίτητες πρωτεΐνες για το δέρμα.

Και τι ρόλο παίζουν στην περιποίηση προσώπου οι πρωτεΐνες που δημιουργούνται από τα πεπτίδια;

Οι πρωτεΐνες είναι από τα κύρια δομικά συστατικά του δέρματος, που χωρίς αυτά, η επιδερμίδα χάνει τη συνοχή της, με αποτέλεσμα να χάνει τη σφριγηλότητά της, να αλλάζει η λεία υφή της, να εμφανίζει ρυτίδες και να μην έχει νεανική  ελαστικότητα.

Αυτό που μας εντυπωσίασε γύρω από τα πεπτίδια είναι ότι οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ξεκάθαρα ότι κάθε ένα από αυτά έχει μία πολύ συγκεκριμένη δράση και στοχεύει σε μία ξεχωριστή ανάγκη της επιδερμίδας. Και αυτά τα μικροσκοπικά συστατικά είναι τόσο ευεργετικά και γενναιόδωρα, καθώς “εκπαιδεύουν” την επιδερμίδα να κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να διατηρεί τα δομικά της συστατικά και τη συνοχή της, αναζωογονώντας με αυτόν τον τρόπο το δέρμα που έχει χάσει τη νεανικότητά του.

Και που μπορούμε να βρούμε skincare προϊόντα πλούσια σε πεπτίδια;

Μπορείς να επιλέξεις μάσκες εντατικής φροντίδας με πεπτίδια, να εντάξεις στο καθημερινό beauty routine σου κρέμα πεπτιδίων ή να δώσεις boost στην αντιγήρανση ματιών •sky is the limit, καθώς υπάρχει από ένα format προϊόντος για κάθε τύπο!

Κάνε accept στο peptide skincare challenge, με τα παρακάτω προϊόντα που θα βρεις -που αλλού;- στο Cherrybox!

HOLIKA HOLIKA Skin Rescuer Mask Sheet-Peptide

Τα πολύτιμα πεπτίδια της Skin Rescuer Mask Sheet-Peptide διεισδύουν στην επιδερμίδα, χαρίζοντας ελαστικότητα, αναζωογόνηση, φωτεινότητα και θρέψη.

DIZAO NATURAL Μάσκα ΒΟΤΟ – Πεπτίδια PRO

Μία super ανιοξειδωτική μάσκα που σε συνδυασμό με τα πεπτίδια και το Υαλουρονικό οξύ που περιέχει, χαρίζει στην επιδερμίδα ενέργεια και ενδυναμώνει το μηχανισμό φυσικής προστασίας της. Bonus point, ενισχύει και αυξάνει το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

MARIO BADESCU Peptide Renewal Cream

Boost αντιγήρανσης και καθημερινή φροντίδα ενδυνάμωσης και θρέψης της επιδερμίδας. Αντιρυτιδική δράση, βελτίωση της ελαστικότητας και νεανική λάμψη, πρωί και βράδυ.

DIRTY WORKS Stop Puffy Eyes Perfecting Eye Cream 

Τα πεπτίδια μπορούν να κάνουν θαύματα στη λεπτή και ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών. Τόνωση της περιοχής των ματιών, απάλυνση των μαύρων κύκλων, βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και φωτεινό βλέμμα.

Peptide skincare challenge accepted!

Sonata