Σε αυτό το blog μιλάμε για έμπνευση, τάσεις, ομορφιά μέσα κι έξω! Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε ακόμα κι αν οι καιροί μας βρίσκουν σε δύσκολες συνθήκες ή ακόμα και σε καθολικό lock-down!

Σε στιγμές κρίσης μένουμε ενωμένες και πάντα δίπλα σου! Μία τέτοια κρίση μπορεί να συμβεί τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι έχουν περάσει βδομάδες μετά το τελευταίο σου μανικιούρ και έχεις κλειστεί στο σπίτι περμένοντας να περάσει η μπόρα. Πώς να διαχειριστείς τη μπόρα όμως με υψηλό ηθικό όταν κοιτάς τα νύχια σου και αυτά έχουν αρχίσει να θυμίζουν…μεσοπόλεμο; Σπασμένες άκρες, το μισό ημιμόνιμο να έχει μείνει πάνω στο νύχι και το υπόλοιπο να έχει εξαφανιστεί, οι παρανυχίδες να κάνουν παρτι (γιατί πώς να δεις Netflix χωρίς να τις δαγκώνεις από την αγωνία) και διάφορα άλλα ωραία στιγμιότυπα!

Δεν θέλουμε ηττοπάθεια όμως! Η λύση είναι να σηκώσουμε μανίκια και να χαρίσουμε στον εαυτό μας ένα self-manicure με τα όλα του, με σωστά βήματα και τα απαραίτητα tools. Στο ευχάριστο σενάριο που δεν έχεις ξεμείνει με το ημιμόνιμο βερνίκι στα χέρια, ξεκινάμε ευθύς αμέσως με τα επόμενα βήματα! Αν δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, κάνε λίγο υπομονή γιατί θα περάσουμε αργότερα στη λύση και για το δικό σου ζήτημα!

Βήμα #1

Αφαίρεσε κάθε ίχνος από βερνίκι, γυαλιστικό ή θεραπεία που μπορεί να βρίσκεται στην επιφάνεια των νυχιών. Με ένα βαμβάκι καλά ποτισμένο σε polish remover αυτό θα είναι παιχνιδάκι. Για quick and (not) dirty αποτέλεσμα, σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις το PEGGY SAGE Express Nail Lacquer Remover!

Βήμα #2

Εδώ θα πρέπει να κοντύνεις τα νύχια στο επιθυμητό μήκος και στη συνέχεια να τα λιμάρεις στο σχήμα που προτιμάς. Αν είναι αρκετά μακριά, δοκίμασε να τα κόψεις με νυχοκόπτη στο αρχικό μήκος που θέλεις πριν ξεκινήσεις να τα λιμάρεις. Για να λιμάρεις σωστά και να αποτρέψεις να αποδυναμωθούν οι άκρες των νυχιών, λίμαρε από τη μία άκρη του νυχιού στην άλλη, και μην κάνεις την αντίστροφη κίνηση πίσω, αλλά μόλις τελειώνει η κίνηση, κάνε ακριβώς την ίδια κίνηση, από την ίδια πλευρά που ξεκίνησες. Στο τέλος στρογγύλεψε λίγο με τη λίμα τις άκρες των νυχιών δεξιά και αριστερά, γιατί αν μείνουν μυτερές θα είναι πιο εκτεθειμένες στα χτυπήματα και το σπάσιμο. Για να έχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο μήκος και το σχήμα κάθε νυχιού, σύγκρινέ τα μεταξύ τους στο τελείωμα. Για heavy duty nail forming, δοκίμασε την glamorous λίμα MAD BEAUTY Heavy Glitter Nail File – Pink.

Βήμα #3

Πριν ξεκινήσεις να περιποιείσαι τα επωνύχια (κοινώς τα “πετάσκια” για να μη μπερδευτούμε), πρέπει να μαλακώσεις καλά το δέρμα για να αποφύγεις τους τραυματισμούς και να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία. Μούλιασε όλα τα δάχτυλα σε χλιαρό νερό με μερικές σταγόνες από έλαιο jojoba ή όποιο έλαιο προτιμάς για 5 λεπτά, και στη συνέχεια ταμπονάρισέ τα απαλά για να στεγνώσουν. Τυλίγοντας την μύτη από το πενσάκι με λίγο βρεγμένο βαμβάκι, ή με το ειδικό ξυλάκι του μανικιούρ (στην flat άκρη του, όχι στην μυτερή), σπρώξε απαλά και προσεκτικά τα επωνύχια προς το δέρμα. Το μυστικό είναι να κάνεις μικρές κινήσεις, και να προχωράς προοδευτικά, για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα τραυματιστεί το δέρμα. Απόφυγε να κόψεις το δέρμα για να μην δημιουργήσεις πρόβλημα. Δεν έχεις πενσάκι; Το MILVA Πενσάκι Παρανυχίδων είναι εδώ για σένα 😉

Βήμα #4

Ξεκινάει η προετοιμασία για το βάψιμο: με λίγο βαμβάκι εμποτισμένο σε ασετόν, πέρνα ένα-ένα τα νύχια σου ώστε να απομακρυνθεί κάθε υπόλειμμα που υπάρχει στην επιφάνειά τους και να στρώσει σωστά το base coat. Μόλις στεγνώσουν τα νύχια από το ασετόν, συνέχισε με μία λεπτη στρώση base coat, και άφησέ τη να στεγνώσει καλά.

Βήμα #5

Σε αυτό το σημείο μπορείς να αυτοσχεδιάσεις όσο θέλεις σε χρώματα και σχέδια! Ειδικά εφ’ όσον δεν έχεις τη δυνατότητα να κυκλοφορείς και πολύ έξω, τότε και να μην σου αρέσει τελικά το χρώμα που επέλεξες ή αν πάει κάτι στραβά στο βάψιμο, μπορείς εύκολα να το διορθώσεις και να μη σε καταλάβει κανείς (σατανικό). Μην ξεχνάς όρτι στο βάψιμο των νυχιών, όσο πιο λεπτή είναι η στρώση που βάφεις, τόσο το καλύτερο γιατί θα στρώσει καλύτερα το βερνίκι και θα στεγνώσει και πιο γρήγορα. Σκέψου ότι ιδανικά θέλουμε τρεις στρώσεις βερνικιού, οπότε το πάχος της κάθε στρώσης είναι καθοριστικό για να έχεις αισθητικά καλό αποτέλεσμα.

Η σωστή φορά βαψίματος με το πινελάκι είναι εξίσου σημαντική: ξεκινάμε στο κέντρο, από τη βάση του νυχιού και προς τα πάνω, συνεχίζουμε με μία στρώση από την βάση και προς τα πάνω στη διξιά πλευρά του νυχιού, και επεναλαμβάνουμε το ίδιο στην αριστερή πλευρά. Αφού περάσουν δύο λεπτά από το βάψιμο της πρώτης στρώσης μπορείς να περάσεις τη δεύτερη στρώση. Το μεγάλο μυστικό είναι να “σφραγίσεις” καλά το χρώμα και στην ελεύθερη άκρη του νυχιού για να είναι πιο ανθεκτικό το βερνίκι στα χτυπήματα και στο ξεφλούδισμα. Αν ξεφύγει λίγο το χρώμα από το όριο του νυχιού, μόλις τελειώσεις τύλιξε τη μύτη από το ειδικό ξυλάκι μανικιούρ με βαμβάκι, εμπότισέ το με ασετόν, και πέρνα προσεκτικά από κάθε σημείο που θέλεις να διορθώσεις. Εναλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το PEGGY SAGE Correction Pencil.

Για λαχταριστές και ζουμερές αποχρώσεις βερνικιών, διάλεξε ανάμεσα σε αυτές του MODELS OWN Hypergel σε μορφή gel, που χαρίζει super λάμψη και αποτέλεσμα επαγγελματικού επιπέδου στο σπίτι, χωρίς τη χρήση UV λάμπας. Ολοκλήρωσε με top coat και άφησέ το να στεγνώσει για 15 λεπτά τουλάχιστον.

Οδηγός για τα hard cases!

Τώρα αν η εποχή σε βρίσκει με παλιό ημιμόνιμο βερνίκι στα νύχια, εννοείται ότι θέλεις να το αφαιρέσεις το συντομότερο δυνατόν για να μην σου χαλάει την αισθητική. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής:

  1. Κόντυνε με τη λίμα τα νύχια σου σε όποιο μήκος θέλεις.
  2. Λίμαρε το ημιμόνιμο βερνίκι σε όλη την επιφάνεια του νυχιού για να απομαρύνεις το top coat, και όσο περισσότερο από το βερνίκι μπορείς. Προσοχή μην πλησιάσεις το φυσικό σου νύχι και λιμάρεις την επιφάνειά του!
  3.  Σε ένα μεγάλο μπωλ βάλε ζεστό νερό και μέσα στο μεγάλο μπωλ βάλε ένα μικρότερο μπωλ με ασετόν, ώστε αυτό να διατηρηθεί ζεστό. Βούτηξε στο ασετόν τα νύχια του ενός χεριού και περίμενε να μουλιάσει το βερνίκι για 10 λεπτά. Μόλις δεις το βερνίκι να “σπάει”, πάρε το ξυλάκι του μανικιούρ στην flat πλευρά του και άρχισε να απομακρύνεις το ημιμόνιμο βερνίκι. Αν δεν έχεις ξυλάκι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κουταλάκι του γλυκού και να σπρώξεις το βερνίκι με τη λαβή ή τη μύτη του. Αν δεν φύγει τελείως το βερνίκι, ξανατοποθέτησε τα νύχια για λίγη ακόμα ώρα στο μπώλ με το ασετόν. Κάνε το ίδιο και στο άλλο χέρι.
  4. Μόλις τελειώσεις ξέπλυνε καλά τα χέρια με χλιαρό νερό και βάλε λαδάκι για να τα ενυδατώσεις.
  5. Αν τα νύχια σου είναι αδύναμα, είναι ευκαιρία να ξεκινήσεις μία καλή θεραπεία. Η PEGGY SAGE Cure Express Nail Hardener θα σου φανεί δώρο θεού γιατί είναι αναμφίβολα μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες ενδυνάμωσης νυχιών. Αν όχι τώρα, πότε;

Καλή επιτυχία Cherrygirls! <3

Sonata