Οι ταινίες είναι βγαλμένες από την ζωή… πολλές φορές όμως, ισχύει το αντίστροφο! Υπάρχουν ταινίες που όχι μόνο διαμορφώνουν, αλλά και επηρεάζουν μία μεγάλη μερίδα κόσμου σε πολλούς τομείς. Η μόδα είναι ένας από αυτούς. Έχουμε δει κατά καιρούς ταινίες που ορίζουν την μόδα της εποχής και ταινίες που ορίζονται από την μόδα της εποχής. Όπως και να είναι τα πράγματα, εμείς συλλέξαμε τις ταινίες εκείνες που, όχι μόνο αντικατοπτρίζουν την μόδα της εποχής, αλλά παραδίδουν μαθήματα styling , λάμψης και κομψότητας, δημιουργώντας παράλληλα τάσεις στη μόδα.

1. Marilyn Monroe – The Seven Year Itch

Και ποιος δεν θυμάται τη θρυλική Marilyn στην σκηνή με το άσπρο φόρεμα που δένει στον λαιμό; Ο συνδυασμός του μαλλιού, του make up και του φορέματος, έκαναν τις γυναίκες να την αγαπήσουν και να την κατατάξουν σε μία από τις πιο fashionable ταινίες.

2.  Audrey Hepburn – Breakfast at Tiffany’s

Η Audrey με μία εκπληκτική τουαλέτα Givenchy καταφέρνει και γίνεται η αφορμή να αγαπήσουμε το μικρό μαύρο φόρεμα (LBD) και να το προσθέσουμε στα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας.

3. Julia Roberts – Pretty Woman

Μετά από το 1990 που προβλήθηκε η ταινία , κάθε γυναίκα ονειρευόταν να έχει την ντουλάπα της Julia δική της. Φορέματα casual, βραδυνά, σε όλα τα χρώματα και στυλ.

4. Rita Hayworth- Gilda

To στριπτίζ της Rita έμεινε ανεξίτηλο στη μνήμη όλων όσων είδαν την ταινία και η Rita Hayworth αναδείχθηκε σε μία από τις πιο λαμπερές ηθοποιούς της εποχής. Μαζί με αυτήν και το μαύρο μάξι φόρεμα.

5. Sharon Stone  – Casino

Το Showgirl του Las Vegas κατάφερε να κάνει όλα τα υπόλοιπα κορίτσια να την ζηλέψουν για τα υπέροχα κομμάτια που φορούσε. Η Stone απογειώθηκε μέσα από αυτόν το ρόλο.

6. Audrey Hepburn – Funny Face

Η στιγμή που τα μοκασίνια και οι μπαλαρίνες έκαναν την έντονη εμφάνισή τους, ορίζοντας δύο από τα βασικά στοιχεία ρουχισμού.

7. Nannette Newman – The Stepford Wives

Τα ‘70s σε όλο το μεγαλείο τους. Οι νοικοκυρές αυτές κατάφεραν να αποδώσουν εξαιρετικά το στυλ της δεκαετίας. Μάξι φορέματα και μεγάλα καπέλα κάνουν την δική τους πασαρέλα στην ταινία .

8. Grace Kelly – Rear Window

Η Hermes τσάντα, τα φουσκωτά φορέματα, οι φούστες και οι πέρλες ήταν το σήμα κατατεθέν για πολλά χρόνια της βασιλικής αίγλης. Και η Grace κατάφερε να το αποδώσει μοναδικά.

9. Mia Farrow -The Great Gatsby

Πως γίνεται μέσα από δύο ταινίες που αφορούν το ίδιο έργο να μαθαίνουμε τόσα πολλά για την δεκαετία του 1920, μόνο αυτή η ταινία μπορεί να μας το αποδείξει!

10. Sarah Jessica Parker- Sex and the city

Είναι επάξια η ταινία που καθόρισε το στυλ παγκοσμίως, και πιο ειδικά την αγάπη για τα παπούτσια. Ποια δεν επηρεάστηκε έστω και λίγο από το ντύσιμο των τεσσάρων χαρακτήρων που τόσο αγαπήσαμε;