Το morning skincare menu είναι εξίσου σημαντικό για το δέρμα σου, όσο και το night routine. Και όσο αμελής και αν είσαι με το skincare ritual σου ευρύτερα, οι πιθανότητες λένε ότι το πρωί όλες είμαστε πιο σχολαστικές με τα προϊόντα που εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας.

Και επειδή το δέρμα σου έχει προσωπικότητα και τύπο, όπως κάθε ξεχωριστή προσωπικότητα, έχει τις δικές του ανάγκες -και το πρωί! Και, ναι, μας συμβαίνει συχνά να ακούμε καλά σχόλια για κάποιο προϊόν από φίλες ή από διάφορα online ratings , αλλά μόλις το χρησιμοποιήσουμε, τελικά να μην εχει τα ίδια αποτελέσματα και στο δικό μας δέρμα. Bottom line? Καλύτερα να γνωρίζουμε εξαρχής τι είναι αυτό που χρειάζεται η δική μας επιδερμίδα, βάσει του τύπου της, για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις 😉

Normal Skin

Τι είναι:

Η επιδερμίδα που δεν παρουσιάζει ούτε λιπαρότητα, ούτε ξηρότητα, ενώ η αντιγήρανση, η ακμή ή η ευαισθησία σε εξωγενείς παράγοντες, είναι ζητήματα που δε την απασχολούν! Με άλλα λόγια, η επιδερμίδα που όλες θα θέλαμε να έχουμε. Αν και η κανονική επιδερμίδα θεωρητικά δεν έχει καμία ιδιαίτερη ανάγκη, εντούτοις θέλει τη δική της φροντίδα για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.

Το ιδανικό Morning Menu:

Καθαρισμός, τόνωση και ενυδάτωση με SPF. Ή αλλιώς JULIETTE ARMAND Cleanser WashEUTHALIA Refreshing Uplifting Toner, NATURA SIBERICA Sophora Japonica Day Cream SPF15.

Dry Skin

Τι είναι:

Το κυριότερο χαρακτηριστικό της ξηρής επιδερμίδας είναι η διαταραχή στην ισορροπία του υδρολιπιδικού υμένα (το αόρατο φιλμ που συγκρατεί την υγρασία στο δέρμα), με αποτέλεσμα να στερείται ενυδάτωσης. Αν παρατηρήσουμε το ξηρό δέρμα με μικροσκόπιο, θα δούμε ότι εμφανίζει “ρωγμές” στη συνέχειά του, από τις οποίες εξατμίζεται η υγρασία και εισέρχονται τα μικρόβια πιο εύκολα. Οι μαλακτικοί και ενυδατικοί παράγοντες είναι ζωτικής σημασίας για τη φροντίδα της ξηρής επιδερμίδας, ενώ η αντιοξειδωτικοί παράγοντες την ενισχύουν.

Το ιδανικό Morning Menu: 

Καθαρισμός, τόνωση, αντιοξειδωτική φροντίδα και ενυδάτωση με SPF. Ή αλλιώς JULIETTE ARMAND Sensitive Cleansing Gel, HOLIKA HOLIKA Aloe Soothing Essence 98% Toner, DIRTY WORKS 8 in 1 Miracle Serum, JULIETTE ARMAND Hydra C SPF 6 Day Cream.

Oily Skin

Τι είναι:

Η λιπαρή επιδερμίδα παρουσιαζει διόγκωση των σμηγματογόνων αδένων και υψηλή συγκέντρωση σμίγματος· η κατάσταση αυτή είναι γονιδιακή. Ο στόχος στη φροντίδα της λιπαρής επιδερμίδας είναι η μείωση της δραστηρότητας των σμηγματογόνων αδένων. Και όπως έχουμε ξανά, ένας πολύ καλός τρόπος καταστολής της λιπαρότητας είναι να διατηρήσουμε τα κύτταρα της λιπαρής επιδερμίδας καλά ενυδατωμένα.

Το ιδανικό Morning Menu 

Καθαρισμός, τόνωση, oil-free ενυδατική φροντίδα και αντηλιακό με Zinc Oxide. Ή αλλιώς HOLIKA HOLIKA Pig Clear Dust Out Deep Cleansing Foam ,  NAOBA Equilibria Face Mist Toner, HOLIKA HOLIKA Soothing Essence 80% Moist CreamMIMITIKA Face Sunscreen SPF50.

Combination Skin

Τι είναι:

Ο πιο διαδεδομένος τύπος δέρματος: εμφανής λιπαρότητα σε κάποια σημεία του προσώπου, και ξηρότητα σε κάποια άλλα. Για να δώσεις στη μεικτή επιδερμίδα τη φροντίδα που χρειάζεται, δεν χρειάζεται να υιοθετήσεις τις συνήθειες του λιπαρού και του ξηρού δέρματος ταυτόχρονα, αλλά να ακολουθήσεις το ritual της λιπαρής επιδερμίδας.

Το ιδανικό Morning Menu 

Καθαρισμός, τόνωση, ελαφριά ενυδατική φροντίδα και αντηλιακό με Zinc Oxide, όπως ακριβώς και το morning menu του λιπαρού δέρματος.

Sensitive Skin

Τι είναι:

Αν και πολύς κόσμος μπερδεύει το ευαίσθητο με το ακνεϊκό δέρμα, στην πραγματικότητα “ευαίσθητο” χαρακτηρίζεται το δέρμα που ερεθίζεται και κοκκινίζει εύκολα με μικρές αφορμές, όπως για παράδειγμα η αλλαγή θερμοκρασίας ή κάποιο ενισχυμένο skincare προϊόν. Με δύο λόγια, η ευαίσθητη επιδερμίδα είναι η πολύ ντελικάτη επιδερμίδα που δεν μπορούμε να είμαστε επιθετικοί απέναντί της.

Το ιδανικό Morning Menu 

Καθαρισμός, τόνωση χωρίς οινόπνευμα, fragrance-free ενυδάτωση και αντηλιακό με Zinc Oxide. Ή αλλιώς JULIETTE ARMAND Sensitive Cleansing Gel, MARIO BADESCU Facial Spray with Aloe, Herbs and Rosewater, NAOBAY Hydraplus Cream,  MIMITIKA Face Sunscreen SPF50.

Ageing Skin

Τι είναι:

Πώς θα καταλάβεις ότι η επιδερμίδα σου βρίσκεται σε ageing status; Εύκολα, αρκεί να εντοπίσεις αν σε απασχολεί κάποιο από τα ακόλουθα σημάδια (ή όλα τα ακόλουθα σημάδια): να “γεμίσουν” οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες, να εξαφανιστούν οι πανάδες ή να επανέλθει η σφριγηλότητα στο δέρμα. Σε αυτή την περίπτωση, το skincare routine σου θα πρέπει να μοιάζει πολύ με αυτό του ξηρού δέρματος, αλλά με κάποιες δραστικές παραλλαγές.

Το ιδανικό Morning Menu 

Καθαρισμός, τόνωση με οξέα φρούτων, αντιοξειδωτική φροντίδα και ενυδάτωση με SPF. Ή αλλιώς JULIETTE ARMAND Sensitive Cleansing Gel, MARIO BADESCU Glycolic Grapefruit Cleansing Lotion, B-EARTH COSMETICS Glorious Face Serum, ASLAVITAL Εντατική Κρέμα Ενυδάτωσης ημέρας SPF10.

Εσύ εντόπισες τη δική σου επιδερμίδα μέσα στις παραπάνω κατηγορίες;

 Sonata