Τι θα λέγατε για ένα post αφιερωμένο σε ένα ισορροπημένο και easy-to-get makeup look; Το monochromatic trend είναι μια από τις πιο ιδανικές τάσεις για να υιοθετήσεις το καλοκαίρι, αφού έχει μικρό βαθμό δυσκολίας, ακολουθεί τη λογική “less is more”, και ανταποκρίνεται στην απροθυμία για high involvement looks που συνήθως έχουμε το καλοκαίρι.

Σε περίπτωση που δεν σου ακούγεται οικείος ο όρος, το monochromatic look είναι η τάση που υποστηρίζει ομοιομορφία στις αποχρώσεις με τις οποίες είναι βαμμένα τα χείλη, τα μάγουλα και τα μάτια. Και το καλύτερο; Μπορείς να το δημιουργήσεις με όποια απόχρωση θέλεις, από τα παστέλ ροζ, μέχρι τους δραματικούς, “vampy” τόνους. Όπως καταλαβαίνεις, είτε είσαι πρωτάρα, είτε είσαι makeup pro, με το monochromatic trend σίγουρα θα βρεις το look που θα σου ταιριάξει.

Για ένα all-pink-everything look που ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις, ξεκίνα με μία σταθερή βάση, με το αγαπημένο σου build-able foundation. Στη συνέχεια, εφάρμοσε ροζ σκιά στο πάνω βλεφαρο (οι millennial pink αποχρώσεις μας έχουν καθηλώσει), και μετά ταμπονάρισε μία compact πούδρα σε κοντινή απόχρωση, σε όλο το πάνω βλέφαρο, προσέχοντας να εξασφαλίσεις καλό blending με τη σκιά στην “γούβα” του ματιού, κάτω από το κόκαλο του φρυδιού. Αν η ροζ σκιά που θα χρησιμοποιήσεις είναι compact, φρόντισε να την εφαρμόσεις πάνω από μία ουδέτερη κρεμώδη σκιά· με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξεις τέλεια βάση που θα διατηρήσει τη σταθερότητα της σκιάς για πολλές ώρες. Για φινίρισμα, εφάρμοσε στις βλεφαρίδες σου δύο εντυπωσιακές στρώσεις μάσκαρα που θα συμπληρώσουν την ένταση του look.

Στα χείλη βάλε lipstick, παραλείποντας το μολύβι χειλιών που κάνει το look πιο στημένο. Αν η απόχρωση του lipstick που επέλεξες σου φαίνεται πολύ θερμή σε σχέση με την απόχρωση της σκιάς στα μάτια, μπορείς να “ψυχράνεις” λίγο τον τόνο με gloss ή lipstick σε αποχρώσεις του λιλά. Για τελείωσμα, απλωσε ένα ταιριαστό ροζ blush στα μήλα σου, και ιριδίζον highlighter στα ζυγωματικά, την κορυφή της μύτης και το “Cupid’s bow” των χειλιων σου. Έτοιμη!

HOW TO CREATE THE LOOK!

Foundation: Beauty Loop Second Skin Foundation 

Eyes: The Balm Nude Beach Palette 

Pressed Powder: Milani Cosmetics Pressed Powder

Mascara: Peggy Sage Tempting Mascara 

Blush: The Balm Hot Mama 

Lipstick: Nee Makeup Milano 

Enjoy the creation, dear Cherrygirls!

Sonata