Το πιο πιθανό αυτές τις μέρες είναι ότι το look σου αποτελείται από BB cream, lip balm, μία υποψία μάσκαρας και αντηλιακό. Καθόλου foundation, no extravagant things, και αγαπημένο naturality. Φυσικά αυτό έχει τα καλά του γιατί αφήνεις το δέρμα σου να πάρει μία ανάσα από την καθημερινότητα και να ανανεωθεί καλύτερα, χωρίς να επιβαρύνεται.

Άρα ήρθε η ώρα για αυτό που όσο είμαστε στην κανονικότητα αναβάλλουμε συνεχώς: makeup brush cleaning! Τώρα έχεις όλο το χρόνο να ασχοληθείς σχολαστικά με την καθαριότητα των πινέλων και των tools σου, να τα φροντίσεις σχολαστικά και να τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά στον χρόνο τους. Πάρε φόρα και καθάρισε όποιο πινέλο, βουρτσάκι, σφουγγαράκι τσιμπιδάκι, κλπ. βρεθεί μπροστά σου -τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή!

Και επειδή δεν μπορούμε να μην το αναφέρουμε με αυστηρότητα, κάνε τώρα την αρχή και βάλε στόχο να επαναλαμβάνεις τον καθαρισμό των makeup tools σου κάθε τρεις εβδομάδες maximum, για να αποφεύγεις το ανεπιθύμητο build-up προϊόντων πάνω τους, και φυσικά να μειώνεις τον κίνδυνο να μολυνθεί η επιδερμίδα, τα μάτια και τα χείλη σου από μικρόβια που αναπτύσσονται πάνω στα πινέλα και τα σφουγγαράκια σου. Το ίδιο ισχύει και για τα ίδια τα προϊόντα, αφού αν τα χρησιμοποιείς με μολυνσμένα tools θα τα μολύνεις επίσης. Εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση δεν μοιράζεσαι όλα σου τα εργαλεία με κανέναν άλλον για να μείνεις ασφαλής και sanitized.

Μία καλή λύση για να καθαρίσεις τα beauty tools σου είναι να χρησιμοποιήσεις στέρεο bar soap με αντιμικροβιακή δράση. Σου προτείνουμε το AKESO Olive Oil Soap – Tεϊόδεντρο & Πρόπολη που είναι ενισχυμένο με τις αντιμικροβιακές ιδιότητες από το αιθέριο έλαιο tea tree και τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της πρόπολης. Turbo combination!

Επίσης, το κορυφαίο και πρωτοποριακό makeup brush cleansing tool θα το βρεις στην REAL TECHNIQUES Brush Cleansing Palette. Bonus point: Μην ξεχάσεις να παρακολουθήσεις το κατατοπιστικό cleaning tutorial της REAL TECHNIQUES στο YouTube για να είσαι σίγουρη ότι κάνεις όλα τα σωστά βήματα για μεγαλύτερη φροντίδα των makeup brushes σου.

Τι γίνεται όμως με τα προϊόντα που έχεις ήδη χρησιμοποιήσει χωρίς καθαρά χέρια ή εργαλεία; Μπορείς να τα απολυμάνεις και αυτά, ακολουθώντας απλά βήματα ανάλογα με το τύπο τους. Πιο συγκεκριμένα:

  • Lipsticks: Ψέκασε την επιφάνεια του lipstick με οινόπνευμα, και με ένα καθαρό χαρτομάντηλο απομάκρυνε μία στρώση προϊόντος.
  • Powders: Αν θέλεις να απολυμάνεις προϊόντα σε μορφή πούδρας (compact powder, σκιά, ρουζ, κλπ.) πρέπει να είσαι πολύ απαλή στις κινήσεις σου. Απομάκρυνε με ένα χαρτομάντηλο μια στρώση προϊόντος από την επιφάνεια της πούδρας, και στη συνέχεια ψέκασε με λίγο οινόπνευμα και άφησε τη συσκευασία ανοιχτή μερικές ώρες για να στεγνώσει καλά.

Από τα cleansing routines εξαιρείται η μάσκαρα, που είναι 1.000 φορές προτιμότερο να την πετάξεις αν έχει χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό -τα μάτια είναι τόσο ευαίσθητα στους ερεθισμούς, που παίρνεις μεγάλο ρίσκο χρησιμοποιώντας παλιά μάσκαρα. Το ίδιο ισχύει για τα creamy/liquid προϊόντα όπως τα lip balms ή το foundation σε βαζάκια και μπουκαλάκια. Ο μόνος τρόπος να τα κρατήσεις μακριά από μικρόβια είναι να μην τα χρησιμοποιείς με τα χέρια σου, όσο καθαρά κι αν είναι, παρά μόνο με καθαρά εργαλεία (μπατονέτες, σφουγγαράκια).

Make all your beauty armor shine, dear Cherrygirls! It is about time!

Sonata

Couche-Tard Bubbles GIF