Όσο και αν προσπαθούμε να τελειοποιήσουμε το makeup routine μας, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που αν τα παραλείψουμε, δεν μπορούμε να αγγίξουμε την τελειότητα. Είναι λογικό να μην γνωρίζουμε ακριβώς τα magic tricks που αναβαθμίζουν το μακιγιάζ από basic σε *wow*, και γι’ αυτά τα μικρά μυστικά ξεχωρίζουν άλλωστε οι celebrity makeup artists που εμπιστεύονται τα fame icons όπως η Dua Lipa, Alexa Chung, Kate Winslet, Emma Roberts, Kardashian sisters, κλπ…

Οι celebrities έχουν τα αστέρια του μακιγιάζ δίπλα τους για χρόνια, και μέσα από τους makeup artists των διασήμων μαθαίνουμε μυστικά για τέλεια εφαρμογή στο μακιγιάζ και instagramable looks! Ποια είναι τα 5 magic tricks των celebrity makeup artists που θα μάθουμε σήμερα; Κρατάμε σημειώσεις και ξεκινάμε 😉

#1 Το μυστικό για eyebrow filling like a Pro

Τα φρύδια μας δεν είναι μονοδιάστατα, συνεπώς είναι λάθος να τα μακιγιάρουμε λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εικόνα που βλέπουμε μόνο από μπροστά σε ένα τέλεια χτενισμένο φρύδι. Το γέμισμα των φρυδιών είναι όπως η αρχιτεκτονική: πρώτα πρέπει να σχεδιαστούν τα θεμέλια, και μετά να γίνει σωστά το γέμισμα. Χτένισε λοιπόν τα φρύδια σου προς τα πάνω, αλλά και προς τα κάτω και περιεργάσου τα ώστε να δεις ακριβώς ποια είναι τα αδύναμα σημεία τους που πρέπει να προσέξεις για να πετύχεις τέλειο filling. Στη συνέχεια ξεκίνα να δημιουργείς το περίγραμμα των φρυδιών, αρχίζοντας πρώτα από το τόξο των φρυδιών, έχοντάς το φρύδι χτενισμένο προς τα κάτω, ώστε να βλέπεις ακριβώς που είναι τα φυσικά του όρια, και να μπορέσεις να τονίσεις στη συνέχεια και πιο έξω, ανάλογα με το φυσικό του σχήμα. Οι κινήσεις στο γέμισμα πρέπει να είναι ανάλαφρες και όχι κοφτές, σαν να κουνάς ένα φτερό πάνω από το φρύδι.

Cherry-favorite: BELLAPIERRE COSMETICS Twist Up Brow Pencil

#2 Το μυστικό για να αναδείξεις τις βλεφαρίδες σου στο maximum point

Χρησιμοποίησε οπωσδήποτε eyelash curler, εκτός αν οι βλεφαρίδες σου έχουν φυσικό έντονο γύρισμα (in that case, lucky you)! Στη συνέχεια θα πρέπει να επιμείνεις στις ρίζες των βλεφαρίδων εφαρμόζοντας μάσκαρα στο σημείο για όσο περισσότερο μπορείς: τοποθέτησε το βουρτσάκι σε ευθεία φορά στις ρίζες των βλεφαρίδων και κάνε μικρο-μασάζ. Κατόπιν, συνέχισε τις ανοδικές κινήσεις προς την άκρη της βλεφαρίδας, δεξιά και αριστερά, ώστε να βαφτούν και όλα τα μήκη των βλεφαρίδων.

Cherry-favorite: VIVIENNE SABO Cabaret Premiere Artistic Volume Mascara

#3 Το μυστικό για να κάνεις κάθε κραγιόν να συμπεριφέρεται σαν long-lasting

Ο σωστός τρόπος εφαρμογής για μεγάλη διάρκεια στο lipstick είναι να εφαρμόζεις σταδιακά μικρές στρώσεις αντί για μία γεμάτη στρώση από την αρχή. Ξεκίνα εφαρμόζοντας μικρή ποσότητα κραγιόν στα χείλη με το ειδικό πινέλο και δούλεψέ το καλά μέχρι να σταθεροποιηθεί στα χείλη. Αυτό θα δημιουργήσει μία σταθερή βάση σαν “στάμπα”. Στη συνέχεια εφάρμοσε άλλη μία στρώση με το πινέλο και μετά κάνε απαλό blotting με ένα χαρτομάντηλο. Αμέσως μετά σχεδίασε το περίγραμμα των χειλιών με το μολύβι (μπορείς αν θέλεις σε αυτό το στάδιο να αλλάξεις κάποιο σημείο και στο σχήμα των χειλιών). Τέλος, πέρασε μία τελική στρώση κραγιόν, χωρίς το πινέλο αυτή τη φορά. Voila!

Cherry-favorites:

NEE MAKE UP MILANO High Definition Lip Pencil

NEE MAKE UP MILANO High Definition Ματ Κραγιόν

#4 Το μυστικό για να natural-looking complexion

Ο ρόλος του foundation δεν είναι να καλύπτει τα πάντα, αλλά να δημιουργεί ομοιομορφία στο πρόσωπο και στον χρωματικό τόνο. Αν θέλεις να καλύψεις ατέλειες, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις concealer -με τον σωστό τρόπο φυσικά, like a Pro! Εφάρμοσε μία μικροσκοπική ποσότητα από ένα πολύ καλυπτικό concealer στο σημείο που θέλεις να καλύψεις, και δούλεψε καλά κυρίως το περίγραμμα της ατέλειας που εφαρμόστηκε το concealer για να έχεις και την κάλυψη που θέλεις, αλλά να πετύχεις και τέλειο blend-in του concealer για φυσικό και αόρατο αποτέλεσμα.

Cherry-favorite: LIPSI COSMETICS Camouflage Concealer

#5 Το μυστικό για ξεκούραστο βλέμμα χωρίς πρηξίματα

Αν και πρακτικά αυτό αποτελεί και basic skincare tip, θα βοηθήσει πολύ στο να δείχνει το μακιγιάζ σου άψογο. Μπορεί η περιοχή γύρω από τα μάτια να είναι πρησμένη λόγω κούρασης, φακών επαφής ή αλλεργιών, γεγονός που δυσκολεύει και δεν αναδεικνύει το μακιγιάζ των ματιών. Η λύση είναι να δώσεις ένα boost στην περιοχή με κρυοθεραπεία: χρησιμοποίησε παγωμένα face massage tools ή παγωμένα under-eye pads για super-fast αποτέλεσμα και ξεκούραστο βλέμμα που ακτινοβολεί.

Cherry-favorite: HOLIKA HOLIKA Aloe Soothing Essence 80% Hydrogel Eye Patch (60pcs)

Do it like a Pro, dear Cherrygirls!

Sonata