Σήμερα έχουμε quiz στο Cherryblog!

Τι είναι μικρό, πολύτιμο, πάει με όλα τα skincare προϊόντα και κάνει θαύματα στο δέρμα σου;

Μήπως θέλεις ένα επιπλέον hint; Oook!

Τι είναι φτιαγμένο από ένα πέτρωμα γνωστό από την αρχαιότητα ώς η “πέτρα της αθανασίας” και κάνει τα skincare προϊόντα να λειτουργούν πιο εντατικά;

Ας το πάρει το ποτάμι (της ομορφιάς)! Εννοείται ότι μιλάμε για το διάσημο Jade Roller, το beauty tool που αγαπούν οι beauty experts, οι celebrities και οι influencers -εμάς μας άφησα για το τέλος γιατί είμαστε πιο σημαντικές απ’ όλους 😉 Μπορεί  όλα να ξεκινούν από την πόλύ καλαίσθητη εμφάνιση και την απόλυτα Instagrammable οψη του, αλλά το Jade Roller είναι γνωστό για πολλά περισσότερα..!

Σχετική εικόνα

Αν θα έπρεπε να το χαρακτηρίσουμε συνοπτικά, η περιγραφή θα ήταν “εργαλείο με διπλή κυλινδρική κεφαλή για το πρόσωπο που εφαρμόζει μασάζ στο δέρμα και στους υποκείμενους μυς του προσώπου,  διεγείρει τη λέμφο και προσφέρει αναζωογονητικά αποτελέσματα και φρεσκάδα στην όψη”. Αν θέλαμε όμως να εξηγήσουμε πιο αναλυτικά τα οφέλη της χρήσης του, αυτό που σίγουρα θα αναφέραμε είναι ότι κάνει μασάζ στο δέρμα και τους μύες του προσώπου, και με την επαναλαμβανόμενη κίνησή του ενισχύεται η εξάλειψη των τοξινών που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, τονώνεται η επιδερμίδα, μειώνονται οι πόροι, ενώ αν χρησιμοποιηθεί αμέσως μετά την εφαρμογή του serum, γίνεται πολύ καλύτερη η διείσδυσή του στο δέρμα. Το αποτέλεσμα; Ξεκούραστη όψη, λιγότερες ρυτίδες, πρόσωπο και μάτια χωρίς πρηξίματα, φωτεινή επιδερμίδα, «ανασηκωμένο» πρόσωπο και λαιμός και ζωντάνια που ακτινοβολεί.

Τα θεαματικά αποτελέσματα που προσφέρει είναι συνάρτηση τριών παραγόντων: καθημερινή χρήση (δεν παίρνει πολύ χρόνο!), σωστές κινήσεις στην εφαρμογή και η πέτρα νεφρίτη από την οποία είναι κατασκευασμένο. Εννοείται ότι θα μάθουμε για τα σωστά βήματα της εφαρμογής σήμερα, αλλά πρώτα ας αφιερώσουμε ένα λεπτό να μάθουμε τι είναι αυτό το υπέροχο πέτρωμα, ο νεφρίτης. Το πέτρωμα αυτό λατρεύεται από τους κινέζους εδώ και 5.000 χρόνια, καθώς το θεωρούν την πέτρα της ισορροπίας, της ειρήνης, της γνώσης, της γαλήνης, της σοφίας και της μακροζωίας. Φέρνει χαρά, πλούτο, καλή τύχη, αφθονία, διάθεση, έρωτα και ζωτικότητα, ενώ απελευθερώνει τις συσσωρευμένες αρνητικές σκέψεις. «Έχετε αγγίξει ποτέ νεφρίτη; Έχετε νιώσει την ψυχρότητα και τη σκληρή απαλότητά του;» ήταν τα λόγια ενός κινέζου αυτοκράτορα που προσπαθούσε να περιγράψει το συγκεκριμένο πέτρωμα σε κάποιον φιλοξενούμενο της αυλής του. Και δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για σχήμα οξύμωρο καθώς ο νεφρίτης είναι ένα πέτρωμα τόσο ιδιαίτερο που ακόμη και στην κλίμακα Mohs έχει διπλή βαθμολογία για την σκληρότητά του! Επίσης, ιδιαίτερη θέση κατείχε το πέτρωμα και στον πολιτισμό των Αζτέκων. Κάτι θα ήξεραν 😉

Πες λοιπόν αντίο στα πρησμένα μάτια, τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και την χαλάρωση, και καλωσόρισε στη ζωή σου το Jade Roller, ακολουθώντας τα σωστά βήματα καθημερινής χρήσης που καταγράψαμε παρακάτω!

 

Βήμα 1: Καθάρισε καλά το πρόσωπό σου με όποιο cleanser προτιμάς. Εννοείται ότι δεν χρησιμοποιούμε το jade roller σε επιδερμίδα που δεν είναι καθαρή.

Βήμα 2: Εφάρμοσε μία γεναιόδωρη ποσότητα ενυδατικής κρέμας ή serum. Τα facial oils είναι επίσης μία τέλεια εναλλακτική γιατί κάνουν την εφαρμογή πιο απολαυστική.

Βήμα 3: Roll it out girl! Επειδή οι κινήσεις που θα κάνεις παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην επιτυχία, ακολούθησε προσεκτικά την παρακάτω αλληλουχία:

  • Ζυγωματικά, μάγουλα και άνω χείλος: Με την μεγάλη κεφαλή του jade roller ξεκίνα από το άνω χείλος και ρόλαρε ανοδικά προς την περιοχή του αυτιού. Επανάλαβε την κίνηση 5-6 φορές περνώντας ακριβώς από το ίδιο σημείο και στη συνέχεια ανέβασε το roller λίγο πιο ψηλά προς τα ζυγωματικά και κάνε το ίδιο 5-6 φορές επαναλαμβανόμενα, και μετά ανέβαινε λίγο ακόμα μέχρι να καλύψεις όλη την επιφάνεια σε άνω χείλος, μάγουλα και ζυγωματικά. Κάνε την ίδια ακριβώς αλληλουχία κινήσεων και στην άλλη μεριά του προσώπου.
  • Μέτωπο: Ξεκινώντας από τη μέση του μετώπου, ρόλαρε την μεγάλη πλευρά του roller με φορά προς τον κρόταφο. Αφού επαναλάβεις ακριβώς την ίδια κίνηση 5-6 φορές, κάνε το ίδιο από τη μέση του μετώπου και προς την άλλη μεριά.
  • Κάτω από τα μάτια: Με τον κύλινδρο που είναι στην μικρότερη πλευρά, εφάρμοσε ρολαριστές κινήσεις μέτριας πίεσης από την εσωτερική γωνία του ματιού και προς τα έξω. Επανάλαβε 10-15 φορές και συνέχισε με το άλλο μάτι.
  • Κόκκαλο του φρυδιού: Κάνε ακριβώς ότι έκανες στην περιοχή των ματιών, αλλά κάτω και πάνω από το φρύδι!
  • “Πόδι της χήνας”: Με τον μικρότερο κύλινδρο και με μέτρια πίεση, κάνε γρήγορες ρολαριστές κινήσεις πάνω-κάτω στην εξωτερική γωνία του ματιού για 10 φορές. Συνέχισε με το άλλο μάτι.
  • Πηγούνι: Ολοκλήρωσε τη διαδικασία με την περιοχή της κάτω γνάθου. Με τον μικρότερο κύλινδρο ρόλαρε με πιο αυξημένη πίεση σε όλη την περιοχή του πηγουνιού, με κινήσεις μπρος-πίσω και με έντονη πίση επέμεινε στα σημεία που νοιώθεις πιο “σφιγμένα” και θέλεις να τα μαλακώσεις.

Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς το best selling AFTERSPA Jade Facial Roller από το Cherrybox για εντατικό και αποτελεσματικό rolling που θα μπει για τα καλά στην ζωή σου!

Last but not least, μην ξεχνάς την καθαριότητα του roller! Για να το καθαρίσεις, πέρασε τους κύλινδρους με ένα βρεγμένο πανάκι και ποτέ μην το πλένεις με καυτό νερό ή μην το μουλιάζεις σε υγρό/νερό. Για πιο σχολαστικό καθαρισμό σου προτείνουμε να πλένεις το roller με απαλό σαπούνι. Για να στεγνώσει, άφησέ το πάνω σε μία καθαρή πετσέτα ή πανάκι και άφησε το νερό να εξατμιστεί σταδιακά από πάνω του.

 

Et voilà!

Sonata

facemassage jaderoller GIF