Μετά το trend των super-defined brows με instagram-inspiration που κυριαρχεί τις τελευταίες σεζόν, ήρθε η ώρα να φυσήξει αέρας ανανέωσης, με νέα τάση στο eyebrow makeup: natural, “down to earth” φρύδια, με messy χαρακτήρα, και ίσιο, μακρύτερο shape. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του και το brow lift που αποτελεί την νέα εναλλακτική των celebrities έναντι του brow tattoo.

Πριν μάθουμε τον τρόπο για να κατακτήσουμε το νέο trend, ας δούμε μερικά λαμπερά παραδείγματα γυναικών που εφάρμοσαν άψογα το “down to earth”, messy brow trend:

Και να θυμηθούμε και το anti-trend των super-defined brows που αποχαιρετούμε σιγά-σιγά:

Το μυστικό για φυσικά, messy και lifted φρύδια είναι το brow contouring, και το νούμερο ένα tip είναι η συνετή χρήση στο τσιμπιδάκι, αφήνοντας μερικές τριχούλες να ξεφεύγουν από το περίγραμμα των φρυδιών! Πώς γίνεται το brow contouring; Scroll down for more 🙂

#1 / Το βάψιμο των φρυδιών πρέπει να γίνεται σε “ombre” λογική και όχι με μία μονοκόμματη απόχρωση: πιο ανοιχτό χρώμα στο μπροστινό μέρος (εσωτερική γωνία), και πιο σκούρο χρώμα προς την άκρη (εξωτερική γωνία). Αυτό το κόλπο θα κάνει ακόμα και τα πιο καλοσχηματισμένα και defined φρύδια να δείχνουν πιο φυσικά. Το DIRTY WORKS Brow Eyebrow Kit έχει σχεδιαστεί με αυτήν ακριβώς τη λογική, και περιέχει συμπληρωματικές αποχρώσεις για να κάνεις το δικό σου contouring.

#2 / Tα φυσικά, περιποιημένα φρύδια απαιτούν τονισμένη άκρη. Η “ουρά” των φρυδιών πρέπει να καταλήγει σε ένα ξεκάθαρο point, για να αναδεικνύεται το σχήμα και να ενισχύεται το lifting effect των φρυδιών. Το NIP + FAB Eyebrow Pencil και το MILANI COSMETICS Stay Put Brow Color θα σου δώσουν την τέλεια μύτη για να σχεδιάσεις εύκολα την άκρη των φρυδιών σου, και παράλληλα χρώμα που θα μείνει στη θέση του όλη μέρα.

#3 / Ξεχώρισε και φώτισε τις γωνίες των φρυδιών σου, για να δείχνουν “καθαρά” και wow. Τελειώνοντας το brow contouring, φώτισε και “μεγάλωσε” την περιοχή των φρυδιών εφαρμόζοντας ματ highlighter στο κόκκαλο του φρυδιού, ακριβώς κάτω από το τόξο τους, κάνοντας καλό blending, για φωτεινό και φυσικό αποτέλεσμα.

Take the trend higher: Αν ανήκεις στις πολύ τολμηρές, χρησιμοποίησε ένα καθαρό βουρτσάκι από παλιά μάσκαρα, βουτηγμένο σε λίγο brow gel (αν δεν έχεις brow gel, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγη λακ, αφρό μαλλιών, ή serum βλεφαρίδων) και χτένισε τα φρύδια σου ελαφρώς ανοδικά για να πετύχεις elevated brow lifting effect 😉

Sonata