Τα #hairgoals μας είναι μία ιερή προτεραιότητα η οποία απαιτεί συνεχή δουλειά και αφοσίωση. Είτε στοχεύεις σε απόλυτα trendy look με ενδιαφέροντα κουρέματα, είτε σε πλούσια long waves, η κοινή συσνισταμένη είναι ότι αν δεν είναι υγιή και δυνατά, μάλλον δεν θα καταφέρεις να κατακτήσεις ποτέ το “απόλυτο” look. Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι τα μαλλιά τους δε μακραίνουν, όμως η αλήθεια είναι ότι μακραίνουν κανονικά, αλλά σπάνε στις άκρες με αποτέλεσμα να μην έρχεται ποτέ το επιθυμητό μήκος.

Η φθορά που έχει υποστεί η τρίχα -ειδικά η τρίχα που δεν κουρέυεται- είναι η Νο #1 αιτία που συνήθως δεν πετυχαίνει το hair goal μας! Αν λοιπόν νομίζεις ότι το να μένεις μακριά από το κομμωτήριο και απλά να αποφεύγεις το κούρεμα για να μακρύνουν τα μαλλιά αρκεί για να αποκτήσεις τα μήκη που επιθυμείς, τότε θα σε απογοητεύσουμε. Το να μένεις μακριά από το κομμωτήριο για μεγαλύτερο διάστημα θα σε οδηγήσει σίγουρα στο να επιστρέψεις τρέχοντας για να αποκτήσουν ξανά τα μαλλιά σου υγιή όψη.

Υπάρχει όμως expert-approved τρόπος να επιμηκύνεις το χρόνο μεταξύ των επισκέψεών σου στο κομμωτήριο για κούρεμα, αλλά ταυτόχρονα να μη θυσιάσεις την ποιότητα των μαλλιών σου όσο αυτά μακραίνουν! Πώς θα το πετύχεις αυτό; Με στοχευμένη δουλειά ώστε να αποτρέψεις την ψαλίδα και τις σπασμένες άκρες, που είναι σίγουρο ότι θα σε στείλουν για το επόμενο κούρεμα και τότε bye-bye επιθυμητό μήκος!

Η ψαλίδα στην τρίχα είναι σαν τον πόντο στο καλσόν που δε σταματάει να σκίζεται μέχρι να φτάσει στη ραφή για να σταματήσει. Η ψαλίδα ξεκινάει να ανεβαίνει all the way up και δε θα σταματήσει μέχρι να βρει ένα σημείο που η τρίχα είναι πραγματικά υγιής και δεν μπορεί να την “σπάσει” άλλο. Όταν συμβαίνει αυτό είναι που αρχίζουμε και πιστεύουμε ότι τα μαλλιά μας δεν μακραίνουν. Λάθος! Αλλά αν ο ρυθμός με τον οποίο σπάνε οι άκρες είναι μεγαλύτερος από αυτόν που μακραίνει η τρίχα, τότε το να πάμε ξανά στο κομμωτήριο για κούρεμα είναι μονόδρομος.

Στο διά ταύτα λοιπόν! Πώς θα επιμηκύνουμε την απόσταση των επισκέψεων στο κομμωτήριο μέχρι το επόμενο κούρεμα, βοηθώντας τα μαλλιά να μακρύνουν σωστά;

Πρώτον, ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές του κομμωτή που ξέρει από πρώτο χέρι τα μαλλιά μας.  Άκου τη γνώμη του για το πόσο συχνά πρέπει να τον επισκεφθείς, γιατί η ετυμηγορία του θα βασίζεται στον τύπο των μαλλιών σου και τις ανάγκες τους, στο styling που απαιτείται για το look που έχεις επιλέξει και το πως αυτό θα φαίνεται πιο ωραίο, αλλά και στην ποιότητα της τρίχας σου. Άλλωστε οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο μόνος τρόπος να έχουμε υγιή μαλλιά είναι να διατηρούμε τις άκρες φρέσκες και κουρεμένες. Θα το θυσίαζες αυτό;

Δεύτερον, treatments! Κάνε θεραπείες στην τρίχα με την ίδια συχνότητα που κάνεις hair styling. Με το styling τα μαλλιά σίγουρα θα αφυδατωθούν και αυτό όχι μόνο θα θαμπώσει το χρώμα και τη λάμψη τους, αλλά θα δημιουργήσει με μαθηματική ακρίβεια και ψαλίδα. Οι μάσκες, τα σερουμ και τα επαγγελματικά treatments επανόρθωσης στο σπίτι είναι μονόδρομος αν θέλεις να αποφύγεις το κούρεμα και να διατηρήσεις το μήκος στα μαλλιά σου με υγιή τρίχα. Για να το κάνεις like a pro, χρησιμοποίησε τη σειρά επανόρθωσης της SARYNA KEY, για δράση ενισχυμένη με πρωτεΐνες και κερατίνη, γιατί κάθε μέρα που μένεις μακριά από το κομμωτήριο μετράει. Είμαστε big fans της σειράς Pure African Damage Repair Shea, γιατί πάει all the way στη φροντίδα επανόρθωσης των μαλλιών σου όπως καμία άλλη, αποτρέποντας την ψαλίδα και ενυδατώνοντας full την τρίχα! Bonus point: Στο Cherrybox με την αγορά κάθε προϊόντος SARYNA KEY παίρνουμε δώρο το full size Pure African Damage Repair Shea Shampoo!

Τρίτον, ποτέ δεν κάνουμε styling χωρίς προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα. Ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι επηρεπή στην αφυδάτωση δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να χρησιμοποιήσεις σπρέι κατά τις θερμότητας πριν το πιστολάκι και τα hot tools, και αν θέλεις να πάρεις άριστα, τότε θα πρέπει να εφαρμόζεις και προϊόντα με προστασία από την UV ακτινοβολία και τη ρύπανση κάθε μέρα που είσαι έξω. Το κάνεις ήδη για το δέρμα σου, γιατί να μη το δικαιούνται και τα μαλλιά σου;

Αν δεν μπορείς να αποφύγεις το πιστολάκι και τα υπόλοιπα καυτά εργαλεία για τα μαλλιά σου, τότε τουλάχιστον κατέβασε τη θερμοκρασία τους όσο περισσότερο μπορείς. Οι περισσότερες γυναίκες δε χρειάζονται πάνω από 100 βαθμούς, αλλά προτιμούν τη μέγιστη θερμοκρασία στα styling tools χωρίς λόγο. Κράτα τη στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα και θα αποφύγεις την υπερβολική φθορά, και παράλληλα θα επιτρέψεις στα heat protection προίόντα να κάνουν τη δουλειά τους.

Τέλος, όσο ευλαβικά και να τηρείς τα παραπάνω, υπάρχει ένα όριο στο πόσο χρόνο θα σε κρατήσουν μακριά από το επόμενο κούρεμα, οπότε μην το παρακάνεις με την αποχή, γιατί μετά θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και θα αρχίσει να “σκάει” η τρίχα επειδή έχεις κάτι αιώνες να την αφήσεις να αναπνεύσει με ένα κουρεματάκι!

Sonata