We love to look tanned! Αυτό είναι ένα fact, και έχουμε μεγάλη χαρά που ήρθε η εποχή που τα self-tanners φροντίζουν να έχουμε εξωτικό look στις επίσημες εμφανίσεις μας, και *wow* moments στις καθημερινές εμφανίσεις μας -εννοείται και για να κάνουμε grande εμφάνιση στην παραλία στα πρώτα μπάνια, χωρίς να δείχνουμε υπερβολικά άσπρες!

Αγαπητά Cherrygirls, σαν σύγχρονες αμαζόνες, λέμε ήδη “ή ταν η self-tan”!

Τα self-tanners είναι η πιο εύκολη και ασφαλής λύση για ηλιοκαμμένο look, αφού σε πολύ λίγο χρόνο χαρίζουν glam πινελιά στην εμφάνισή μας, δημιουργώντας βλέμματα εντυπωσιασμού από τους γύρω μας -αυτό είναι εγγύηση!

Το μόνο watch-out area σε σχέση με την χρήση των self-tanners είναι τα σημεία που απαιτούν την προσοχή μας στην εφαρμογή για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις και να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα που, α) δεν θα προδώσει το μυστικό μας (ότι το look μας δεν οφείλεται στην ηλιοθεραπεία) και β) θα κάνει το bronzed χρώμα στο δέρμα μας να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Plus, η mess-free εφαρμογή θα κάνει την εμπειρία απολαυστική, και αυτό το θέλουμε!

Κρατάμε σημειώσεις για το ποια είναι τα self-tanning tips που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα από τις μυημένες στις αρχάριες, ένα προς ένα! 🙂

1. Start slowly, not aggressively!

Αν δεν έχεις μεγάλη (ή καθόλου) εμπειρία στη χρήση των self-tanners, ξεκίνα σταδιακά: εφάρμοσε το self-tanner σε συντηρητική ποσότητα, καλύπτοντας όμως καλά την περιοχή με προϊόν, και αξιολόγησε το αποτέλεσμα στην ένταση του χρώματος μόλις περάσει μία ώρα. Αν θέλεις πιο bold look, εφάρμοσε επιπλέον προϊόν, και άφησε να δράσει για 3-4 ώρες ακόμα.

2. Self-tanning hidden step

Η διαδικασία αυτομαυρίσματος έχει ένα στάδιο προετοιμασίας πριν το προφανές: την απολέπιση. Κάνε dry brushing ή χρησιμοποίησε ένα γάντι απολέπισης για λείο δέρμα και βαθύ scrub τουλάχιστον 24 ώρες πριν την εφαρμογή του self-tan. Αυτό θα βοηθήσει στο να υπάρχει ομοιομορφία στο αποτέλεσμα και στο χρώμα, ενώ παράλληλα η απολέπιση θα κάνει το αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Cherry-favorite: AFTERSPA Bath & Shower Exfoliating Gloves

3. Hydration is queen!

Συνολικά, η ενυδάτωση βοηθά τη διαδικασία αυτομαυρίσματος. Υπάρχει όμως και ένας παραπάνω λόγος: η χρωματική ομοιομορφία στα δύσκολα σημεία. Οι δύσκολες περιοχές (αγκώνες, πέλματα, γόνατα, κλπ.) είναι πάντα ξηρότερες από το υπόλοιπο σώμα, με αποτέλεσμα το χρώμα του self-tan να πιάνει αμέσως και να γίνεται γρήγορα πολύ έντονο. Η χρήση μιας oil-free ενυδατικής κρέμας σε αυτά τα σημεία πριν την εφαρμογή του self-tan θα “μαλακώσει” το χρώμα, με αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο με το χρώμα στο υπόλοιπο σώμα.

4. Hide the secret

Δεν υπάρχει κάτι που να προδίδει περισσότερο ότι έχουμε χρησιμοποιήσει self-tanner, όσοι οι…βαμμένες παλάμες! Για να το αποφύγουμε αυτό, είναι ιδανικό να εφαρμοστεί οποιοδήποτε προϊόν αυτομαυρίσματος, όχι με γυμνά χέρια, αλλά με το ειδικό γάντι. Μόλις ολοκληρωθεί η εφαρμογή, τα χέρια θα είναι πεντακάθαρα, και το άπλωμα του προϊόντος θα έχει γίνει άψογα, χωρίς σημάδια ή ανομοιομορφίες. Και το γάντι; Απλά ξέπλυνέ το με απορρυπαντικό πιάτων ή ρίξ’ το απευθείας στο πλύντήριο ρούχων. Cherry-favorite: MARC INBANE Γάντι Eφαρμογής

 

5. Use the best!

Αδιαμφισβήτητα, ένα καλό self-tanner, και μάλιστα στο format που μας αρέσει και μας βολεύει (spray, λοσιόν, gel, κπ.), οδηγεί σε καλύτερο αποτέλεσμα και σε πιο ευχάριστη, επαναλαμβανόμενη εμπειρία 😉

Cherry-favorites: 

MARC INBANE Natural Tanning Spray 200ml

GEROVITAL Self Tanning Milk 150ml

SUKIN ORGANICS Sunless Bronzing Gel 200ml

6. SPF on the block!

Επειδή το χρώμα στο δέρμα μοιάζει μαυρισμένο, αυτό δε σημαίνει ότι είναι κιόλας! Γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει να ξεγελαστούμε, και να φοράμε πάντα αντηλιακό στις περιοχές που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο.

Beauty Alert!

  • Ότι και να κάνεις, μην φορέσεις ρούχα πριν στεγνώσει απόλυτα το self-tan πάνω στο δέρμα (περίπου 30 λεπτά) και απόφυγε να ακουμπήσεις οπουδήποτε το δέρμα.
  • Αν δεν χρησιμοποιήσεις ειδικό γάντι για την εφαρμογή self-tan, φρόντισε να ξεπλύνεις καλά τα χέρια και τα νύχια σου μετά την εφαρμογή.
  • Πολλή προσοχή και στο self-tanning προσώπου: απαραίτητο είναι το καλό blending του προϊόντος σε όλα τα σημεία του προσώπου, στο δέρμα κοντά στις ρίζες των μαλλιών και στο λαιμό, χωρίς υπερβολές στην ποσότητα. Είναι προτιμότερο να “χτίζεται” η ένταση του χρώματος σταδιακά -όπως γίνεται και με το foundation-, πάρα να πάμε εξαρχής στα άκρα.

Sonata