Summer mood σημαίνει ανεβασμένη διάθεση, απελευθέρωση από τα βαριά ρούχα του χειμώνα και εμφάνιση ηλιοκαμμένου χρώματος στο δέρμα!

Φυσικά δεν σου προτείνουμε να ξεχυθείς στις παραλίες, αφού ο καιρός δεν είναι ιδανικός για κολύμπι και full tanning, αλλά σου προτείνουμε να δεις πως μεταμορφώνεται με μαγικό τρόπο το look σου με λίγο bronze χρώμα -εγγυημένα! Και αν δεν κατάλαβες ακόμα προς τα που πηγαίνει το σημερινό blog post, η απάντηση είναι μία: selftan! Αν εμφανιστείς μαυρισμένη ξαφνικά στην παρέα σου ή στον αγαπημένο σου, το πιο πιθανό είναι να ακούσεις σχόλια όπως «Τι έκανες εσύ και ομόρφυνες έτσι;» ή «Έχεις αδυνατίσει, ε;» και «Φαίνεσαι κούκλα!», ενώ ταυτόχρονα κανείς δε θα μπορεί ακριβώς να καταλάβει τι είναι αυτό που έχει αλλάξει πάνω σου 😉

Όσο λοιπόν προετοιμάζεις τη διάθεση και την εμφάνισή σου για το καλοκαίρι, μάθε πως μπορείς να αποκτήσεις catwalk-ready tanned χρώμα χωρίς ήλιο και απόλαυσε τα αινιγματικά βλέμματα όλων σε κάθε εμφάνιση!

 Κανόνας #1 Απολέπιση (όπως άλλωστε λέμε πάντα!)

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Η απολέπιση είναι το Νο. 1 και αξίζει να το επαναλάβουμε όσες φορές χρειαστεί. Θα προετοιμάσει τέλεια την επιδερμίδα σου για τις χρωστικές του self-tan και το αποτέλεσμα θα είναι πιο ομοιόμορφο. Σου προτείνουμε το νέο Icelandic Lava Body Polish της Bomb Cosmetics.

Κανόνας #2 Μην κάνεις αποτρίχωση πριν

Φυσικά η bronze επιδερμίδα που θα αποκτήσεις πρέπει να συνοδεύεται από βελούδινο δέρμα χωρίς τριχοφυΐα, αλλά φρόντισε να κάνεις αποτρίχωση ή shaving 24 ώρες πριν, ώστε να δώσεις στο δέρμα σου τον απαραίτητο χρόνο για recovery.

Κανόνας #3 Καλή ενυδάτωση στα «σκληρά» σημεία

Πριν την εφαρμογή του self-tan, φρόντισε να ενυδατώσεις τα τραχιά σημεία του σώματος (αγκώνες, πέλματα και γόνατα) με ένα oil-free ενυδατικό προϊόν –το Holika Holika Aloe Soothing Gel είναι ιδανικό για την περίσταση γιατί περιέχει υδατικά συστατικά και καθόλου έλαια. Σε αυτές τις περιοχές, το δέρμα είναι σκληρό, με έλλειψη υγρασίας, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύ λιγότερος χρόνος για να «πιάσει» το self-tan. Αυτό φυσικά μπορεί να αποβεί καταστροφικό για το τελικό αποτέλεσμα, αφού τα χέρια σου μπορεί να δείχνουν πιο ανοιχτόχρωμα από τους αγκώνες σου! Το ενυδατικό προϊόν θα σου εξασφαλίσει πιο ομοιόμορφη κάλυψη, και θα σε βοηθήσει να απλώσεις καλύτερα το self-tan στα δύσκολα σημεία, όπως η ένωση του καρπού με την παλάμη ή οι αγκώνες, «μαλακώνοντας» και τυχόν στάμπες που μπορεί να δημιουργηθούν. Και ένα extra tip που θα σε σώσει: Αν έχεις ανοιχτόχρωμες τριχούλες ή χνούδι σε κάποια σημεία του σώματός σου, πριν εφαρμόσεις το self-tan εφάρμοσε ενυδατική για να αποφύγεις να βαφτούν οι τριχούλες της περιοχής σε μπρονζέ απόχρωση 😉

Κανόνας #4 Χρησιμοποίησε ειδικό γάντι για selftan (και για να προστατεύσεις τα νύχια σου)

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στο fake tanning από τις βαμμένες παλάμες που μπορεί να σε προδώσουν αμέσως. Η χρήση ειδικού γαντιού, όχι μόνο θα εξαφανίσει τα σημάδια που μπορεί να σε προδώσουν, αλλά θα κάνει και τη διαδικασία πιο «καθαρή». Μόλις τελειώσεις μπορείς απλά να ξεβγάλεις το γάντι με απορρυπαντικό πιάτων ή να το βάλεις στο πλυντήριο. Επίσης αν ξεμείνει self-tan γύρω από τα νύχια σου θα βαφτεί η επιδερμίδα στα επωνύχια και θα φαίνεται άσχημα, ενώ με το ειδικό γάντι γλίτωσες! Εννοείται ότι σου προτείνουμε το φανταστικό Marc Inbane Mitt που θα κάνει τη ζωή σου εύκολη.

Κανόνας #5 Δώσε προσοχή και στο πρόσωπο

Το πρώτο πράγμα που κοιτάνε οι γύρω σου είναι το πρόσωπό σου, οπότε πρέπει να φροντίσεις πολύ ευλαβικά το self-tanning της περιοχής. Η σωστή ποσότητα για το πρόσωπο είναι ίση με ένα νόμισμα των 10 cents. Εφάρμοσε προσεκτικά στα σημεία που «πιάνει» πρώτα ο ήλιος όταν μαυρίζουμε (μέτωπο, μήλα των ζυγωματικών, η κορυφή της μύτης και το πηγούνι) και «σβήσε» το προϊόν προσεκτικά προς τα έξω με τα δάχτυλά σου –δώσε μεγαλύτερη προσοχή γύρω από τη μύτη και πάνω από τα χείλη γιατί αυτά τα σημεία χρωματίζονται πιο εύκολα από τα υπόλοιπα, λόγω μειωμένης υγρασίας. Πέρασε με αέρινες κινήσεις προς τη γραμμή των μαλλιών σου και κάτω από τη γνάθο, την ποσότητα που έχει απομείνει στα δάχτυλά σου. Μην ξεχάσεις να πλύνεις αμέσως μετά τα χέρια σου. Φυσικά παίζει ρόλο να χρησιμοποιήσεις και εξειδικευμένο self-tanner για το πρόσωπο. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τα TanOrganic, ή Sukin Organics Sunless Bronzing Gel ή τα αυτομαυριστικά Wipes.

Κανόνας #6 Η ποσότητα μετράει

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το self-tan είναι στην ποσότητα που εφαρμόζουμε. Το σωστό είναι να είσαι σίγουρη ότι έχει καλυφθεί όλο το σώμα με self-tan, χωρίς να σε απασχολεί όμως αν έχεις απλώσει ακριβώς την ίδια ποσότητα σε κάθε σημείο. Μία καλή ένδειξη είναι να εφαρμόσεις ένα pump σε κάθε χέρι και δύο pumps σε κάθε πόδι. Αν όμως νομίζεις ότι για σένα αυτή η ποσότητα δεν είναι αρκετή, τότε μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις περισσότερο· αυτό δε σημαίνει πιο έντονο μαύρισμα, απλά πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

(χρυσός) Κανόνας #7 Πάρε το χρόνο σου

Δώσε επιπλέον χρόνο στη φόρμουλα για να στεγνώσει. Αν η συσκευασία γράφει πέντε λεπτά, άφησε να στεγνώσει για δέκα. Μόλις στεγνώσει καλά, πέρασε baby talk με ένα μεγάλο πινέλο από το σώμα σου -αυτό θα φροντίσει για να μην μεταφερθεί το self-tan στα ρούχα σου. Απόφυγε να κάνεις ντους ή να ιδρώσεις για 6-8 ώρες μετά την εφαρμογή.

Κανόνας #8 Τα λάθη διορθώνονται!

Καμία φορά συμβαίνουν και ατυχήματα με τα self-tanners, αλλά δεν χρειάζεται αν γίνει κάποιο λάθος να ξεκινήσεις τη διαδικασία από την αρχή. Αν δεις ότι δημιουργούνται στάμπες ή «μπαλώματα» σε κάποιο σημείο, τρίψε μισό λεμόνι επιτόπου στην περιοχή, άφησε για 2 λεπτά και στη συνέχεια σκούπισε ταμποναριστά με μια στεγνή πετσέτα. Έτοιμη!

Κανόνας #9 Μην ξεχνάς τον SPF

Επειδή θα φαίνεσαι μαυρισμένη, δεν σημαίνει ότι θα είσαι κιόλας, οπότε υπάρχει ο κίνδυνος αν εκτεθείς στον ήλιο να καείς! Αν βγεις στον ήλιο, εφάρμοσε αντηλιακό πάνω από το self-tan σου οπωσδήποτε.

Τώρα ξέρεις τι χρειάζεσαι για να κάνεις εντυπωσιακές εμφανίσεις, πολύ πριν αποκτήσεις το καλοκαιρινό χρυσαφένιο σου μαύρισμα! Enjoy!

Sonata