Μία από τις μεγαλύτερες αγωνίες μίας bride-to-be, αλλά και κάθε κουμπάρας, κολλητής, αδερφής της νύφης είναι το τέλειο δέρμα για την μεγάλη ημέρα!

Διανύοντας περίοδο γάμων και έχοντας φίλες που αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα σύντομα (ή και Cherrygirls που ετοιμάζονται να ζήσουν τη μεγάλη τους μέρα ως νύφες), έχουμε ιερό καθήκον να αναλύσουμε το skincare regimen που πρέπει να τηρηθεί από κάποιους μήνες πριν το γάμο έως την μεγάλη μέρα!

Είτε παντρεύεις κάποια αγαπημένη σου, είτε είσαι εσύ η μελλοντική νυφούλα, το δέρμα του προσώπου σου πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για να λάμψεις όπως σου αξίζει! Και αυτό δεν είναι υπόθεση μιας βδομάδας φυσικά, οπότε get yourself together, we have work to do!

Μέχρι και 1 χρόνο πριν το γάμο: Επισκέψου τον δερματολόγο και ζήτα εξατομικευμένες συμβουλές για τη δική σου επιδερμίδα. Με τις οδηγίες που θα σου δώσει, διάλεξε ένα συγκεκριμένο skincare routine και μη το αλλάξεις μέχρι το γάμο. Το full effect μιας θεραπείας είναι ορατό σε 90 με 120 μέρες μετά την έναρξή της, οπότε αν για παράδειγμα στο routine σου έχεις κρέμα ματιών για μαύρους κύκλους, θα πρέπει να κάνεις stick to it για να δεις 100% τα αποτελέσματα. Όπως καταλαβαίνεις, αν αλλάξεις routine ενάμιση μήνα πριν το γάμο, δεν θα συμβεί τίποτα το εντυπωσιακό ως προς το αποτέλεσμα.

Θα χρειαστείς:

  • serum για δέρμα ενυδατωμένο, “γεμάτο” και αψεγάδιαστο,
  • ενυδατική κρέμα με θρεπτική δράση,
  • σπρει προσώπου με ανθόνερο και αλόη για τόνωση όλη μέρα (αλλά και για τη μέρα του γάμου on top στο μακιγιάζ),
  • καθαριστική μάσκα προσώπου με extra δράση λάμψης,
  • και φυσικά ένα καθαριστικό προσώπου που θα κρατάει το δέρμα σου αποτελεσματικά καθαρό, χωρίς να το ξεραίνει.

Cherry-favorites:

The Ampoules Luxury Line Luxury Caviar Serum

EMBRYOLISSE Lait Cream Concentre 

MARIO BADESCU Facial Spray with Aloe, Herbs and Rosewater

YOUTH LAB Cleansing Radiance Mask

CREIGHTONS H2O Boost Hyaluronic Foaming Gel Wash

6 μήνες πριν το γάμο (και ιδανικά όχι τους καλοκαιρινούς μήνες): Τώρα είναι η ώρα για θεραπείες με laser ή βαθιά peelings! Αν θέλεις αυτή την extra λάμψη, να διώξεις τυχόν σημαδάκια ή ρυτίδες, και να κάνεις το δέρμα σου iconic, δοκίμασε λίγο πιο επεμβατικές θεραπείες με τον δερματολόγο σου. Φρόντισε όμως η τελευταία θεραπεία σου να γίνει ένα μήνα πριν το γάμο και όχι αργότερα. Επιπλέον μπορείς να εντάξεις στο βραδινό routine σου αντιοξειδωτικά serums με ρετινόλη και Βιταμίνη C.

 Cherry-favorites:

MARIO BADESCU Vitamin C Serum

GEROVITAL Αντιρυτιδικές Αμπούλες Ρετινόλης

1 μήνα πριν το γάμο: Εκτός από το πρόσωπό σου, όλοι θα κοιτούν και το σώμα σου, γι’ αυτό πρέπει να φροντίσεις για την αποτελεσματική απολέπιση και την καλή ενυδάτωσή του. Ειδικά αν είναι καλοκαίρι,φρόντισε να κάθεσαι στον ήλιο με υψηλό δείκτη προστασίας, και προτίμησε την ηλιοθεραπεία μετά το μεσημέρι -δεν υπάρχει τίποτα πιο stressful από ξεφλουδισμένο δέρμα στο σώμα μιας νύφης, γιατί μετά δε θα μπορείς να κάνεις τίποτα για να το σώσεις. Απολέπιζε το σώμα σου κάθε δύο εβδομάδες και μην παραλείπεις την ενυδατική κρέμα σώματος κ α θ η μ έ ρ ι ν α! Τα προϊόντα σώματος σε αυτή την περίοδο της ζωής σου επίλεξε να είναι luxurious και extra pampering. Το αξίζεις!

Cherry-favorites: 

YOUTH LAB Dry Oil

NATURA SIBERICA Copenhagen 10 Icy Berries Modelling Body Scrub 

24 ώρες πριν το γάμο: 

  • Επιβάλλεται να βρεις λίγο χρόνο χαλάρωσης για τον εαυτό σου. Αν δε μπορείς να ηρεμήσεις στο σπίτι, κλείσε ραντεβού σε spa και απόλαυσέ το.
  • Πίνε άφθονο νερό! Το έχει ανάγκη το δέρμα και ολόκληρος ο οργανισμός σου. Όσο πλησιάζει η μέρα του γάμου ξεχνάς να φας και να πιεις νερό με το χαμό της προετοιμασίας, οπότε κινδυνεύεις να μοιάζεις “κομμένη” όταν έρθει η ώρα για το μεγάλο πάρτυ!
  • Προσπάθησε να κοιμηθείς όσο πιο νωρίς μπορείς το βράδυ πριν την ημέρα του γάμου -ο ύπνος ανανεώνει την επιδερμίδα και θα σε κάνει να ξεχάσεις και το άγχος σου 😉
  • Φάει φρούτα και λαχανικά που δεν θα σε βαρύνουν, και πάρε και extra βιταμίνες για τόνωση!

Have fun our lovely brides and bridesmaids! Το πάρτυ τώρα αρχίζει!!!

Sonata