Δεν είναι μυστικό ότι τα beauty products με κύριο συστατικό τον ενεργό άνθρακα βρίσκονται στην καρδιά του hottest ingredient beauty trend. Από τις black masks, στις black οδοντόκρεμες, το charcoal trend μας έχει καταφέρει να μας κάνει obsessed, και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ -όχι άδικα. Ο άνθρακας αποτελεί ένα multi-tasking συστατικό που προσφέρει πολλά οφέλη, και έχει γίνει τόσο hype χάρη στα γρήγορα και ορατά αποτελέσματα που χαρίζει.

Τα beauty treatments με ενεργό άνθρακα είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες εδώ και αιώνες, χαρίζοντας καθαριστική και detox δράση, αντιμικροβιακές και αντιμυκητισιακές ιδιότητες, και δράση κατά των οσμών.

Αφορμή για το σημερινό blog post στάθηκε μία super-fresh άφιξη στο portfolio του Cherrybox: η Ecodenta. Με μεγάλη τεχνογνωσία στην στοματική υγειινή, η Ecodenta φημίζεται για τις οδοντόκρεμες και τα στοματικά διαλύματα που παρασκευάζει. Φυσικά, το best seller του brand είναι η Extra Black Whitening Toothpaste -intriguing! Ο λόγος που έγινε best seller είναι ο ενεργός άνθρακας που περιέχει στη φόρμουλά της, καθώς και το ότι έχει συνολικά 93% φυσική σύνθεση.

Ειδικά σχεδιασμένη για στοχευμένη δράση στα σωματίδια που προκαλούν κιτρίνισμα στα δόντια (τροφές, καφεΐνη, κρασί, τσάι, κλπ.), η Extra Black Whitening Toothpaste εκμεταλλεύεται τη δράση του άνθρακα για να απομακρύνει τους λεκέδες, χωρίς να επηρεάζει το σμάλτο των δοντιών. Παράλληλα, συμβάλει στην ενδυνάμωση των δοντιών, εκλύοντας ευεργετικά μεταλλικά στοιχεία, όπως το ποτάσιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο, ενώ δρα στην απομάκρυνση των τοξινών και την απορρόφηση των βακτηρίων, χαρίζοντας αίσθηση φρεσκάδας και καθαρή αναπνοή.

Για το impressive κομμάτι της δράσης, η Extra Black Whitening Toothpaste δεν έχει την απόλυτη κρεμώδη υφή που έχουν οι συνηθισμένες οδοντόκρεμες (η αλήθεια είναι ότι αφού έχει μαύρο χρώμα δεν μοιάζει ούτε στην όψη με τις κοινές οδοντόκρεμες!), αλλά περιέχει τραχειά μικροσφαιρίδια, που ουσιαστικά δρουν σαν scrub στην επιφάνεια των δοντιών, συμβάλλοντας στην απομάκρυνση των λεκέδων -κάτι σαν tooth dermabrasion 😉

Στο επιστημονικό κομμάτι, ο ενεργός άνθρακας (επεξεργασμένος με οξυγόνο), έχει αυξημένη ικανότητα απορρόφησης, γεγονός που τον καθιστά ακόμα πιο αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών και των λεκέδων που εγκλωβίζονται στα δόντια. Όσο περισσότερο τη χρησιμοποιείς, τόσο περισσότερο δρα στην λεύκανση και την απομάκρυνση των λεκέδων από τα δόντια, αφήνοντάς τα αισθητά πιο λευκά και ομοιόμορφα.

Και για να ακριβολογήσουμε, η Extra Black Whitening Toothpaste είναι μία από τις πιο ολιστικές οδοντόκρεμες, αφού δίνει γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα λεύκανσης των δοντιών, χωρίς τις πιθανές βλαβερές συνέπειες που έχουν άλλα αντίστοιχα συστατικά για τον οργανισμό (π.χ. το φθόριο που χρησιμοποιείται ευρέως στις λευκαντικές οδοντόκρεμες).

Για επιπλέον boost στη λευκαντική δράση του άνθρακα, η Ecodenta πρόσθεσε το Teavigo στη σύνθεση της Extra Black Whitening Toothpaste, ένα αντιοξειδωτικό εκχυλισμα πράσινου τσαγιού, που συμβάλει στην καταπολέμηση της πλάκας, των βακτηρίων και της φθοράς, που δημιουργούν ακόμα περισσότερους λεκέδες στα δόντια.

Πες την αλήθεια: δεν θα ήθελες πολύ να δοκιμάσεις το charcoal trend, αποκτώντας ταυτόχρονα ολόλευκο χαμόγελο;

Sonata