Πολλές φορές τα beauty S.O.S. ερωτήματα έρχονται με την εμπειρία ή με τις κακοτοπιές, και κάθε φορά που βρισκόμαστε σε emergency situation η πρώτη σκέψη είναι “ask Google”! Με αυτή τη σκέψη γεννήθηκε το σημερινό post, ώστε να είμαστε προετοιμασμένες για μερικά από τα beauty disasters που συμβαίνουν συχνά το καλοκαίρι, και να μη φτάσουμε στο σημείο…Google search.

Και για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, στο σημερινό post ανοίγεται ο δρόμος για το πως να προλάβουμε μερικά από τα πιο ενοχλητικά beauty-περιστατικά: το panda-eye look, το lipstick “bleeding”, τα πολύ ξεραμένα χείλη (που το ματ lipstick πάνω τους μοιάζει με καταστροφή), τους διεσταλμένους πόρους, τα επαναλαμβανόμενα skin blemishes, το «μάζεμα» της σκιάς στο κινητό βλέφαρο, και το ανομοιόμορφο eyeliner. Ας κρατήσουμε σημειώσεις!

1. Panda eyes: Αποκλείεται να μη σου έχει συμβεί ή να μην το έχεις δει να συμβαίνει –η θερμοκρασία ανεβαίνει και η μάσκαρα αρχίζει να τρέχει, με αποτέλεσμα το look να αρχίζει να θυμίζει EMO ή panda. Αν και πολύ χαριτωμένα ζωάκια τα panda (<3), δεν είναι κάτι που θέλεις για το look σου, οπότε η waterproof μάσκαρα θα σε σώσει, αφού είναι ανθεκτική και δεν πρόκειται να «λιώσει» κάτω από τη ζεστή θερμοκρασία του καλοκαιρινού ήλιου. Δοκίμασε την THE BALM Scuba – Water Resistant Black Mascara για long-stay look!

2. Lipstick bleeding: Η μέρα περνάει και το lipstick αποφασίζει να την…ακολουθήσει, ξεφεύγοντας από το φυσικό περίγραμμα των χειλιών, χάνοντας το σχήμα του και αρχίζοντας να «τρέχει» σαν λιωμένο παγωτό. Oh, no! Ευτυχώς υπάρχει λύση. Ένα αξιόπιστο μολύβι περιγράμματος σε διάφανη απόχρωση που δε θα σε προδώσει, και παράλληλα θα ταιριάζει με κάθε απόχρωση κραγιόν που φοράς. Δοκίμασε το new arrival MILANI COSMETICS Anti-Feathering Lipliner σε transparent χρώμα που ταιριάζει με όλα τα lipsticks σου· θα κρατήσει το κραγιόν σου σταθερό throughout the hours!

3. Too dry to go matte: Συμβαίνει κάποιες φορές λόγω της καθημερινής χρήσης σταθερού ή matte lip makeup (ή λόγω της παραμέλησης της ενυδάτωσης) να ξεραίνονται τα χείλη σε τέτοιο βαθμό, που να γίνεται πολύ δύσκολη η εφαρμογή του lipstick, ειδικά αν αυτό είναι ματ. Αυτό που θα σώσει την κατάσταση είναι ένα sugar scrub για τα χείλη, το οποίο θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα ενυδατώσει τα ταλαιπωρημένα χείλη. Σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις το ένα και μοναδικό JEFFREE STAR COSMETICS Velour Lip Scrub – Strawberry Gum, που έχει τινάξει όλο το beauty community στον αέρα!

4. Visible, enlarged pores: Αν σε ενοχλούν οι διεσταλμένοι πόροι και τα εμφανή μαύρα στίγματα στο πρόσωπο, το πρόβλημα λύνεται με καθημερινό και συστηματικό καθαρισμό, δηλαδή με καλή αφαίρεση του makeup στο τέλος της μέρας, και φυσικά με μια μάσκα εντατικού καθαρισμού και αποτοξίνωσης, βασισμένη στον άργιλο. Δοκίμασε την ritual-inspired SUKIN ORGANICS Detoxifying Clay Masque που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη!

5. Επίμονα blemishes στο πρόσωπο: Η επανεμφάνιση που κάνουν τα παλιά σπυράκια στο πρόσωπό σου μπορούν να αποφευχθούν με σωστό και συστηματικό καθαρισμό (και double cleaning αν χρειαστεί –πρώτα ντεμακιγιάζ με βαμβάκι και λοσιόν καθαρισμού και μετά πλύσιμο με face wash), καθώς η αμέλεια του σωστού καθαρισμού μπορεί να οδηγήσει στην επανεμφάνισή τους. Για extra βαθύ καθαρισμό, δοκίμασε το HOLIKA HOLIKA Pig Clear Dust Out Deep Cleansing Foam που είναι ιδανικό και για το κουρασμένο σου δέρμα.

6. Poor eyeliner flicks: Αν τα eyeliner “wings” σου δεν σε ικανοποιούν, αν θέλεις πιο bold look ή απλά δεν έχεις ταλέντο στην…ζωγραφική, δεν υπάρχει λόγος να συμβιβαστείς με ένα μέτριο αποτέλεσμα. Για να έχεις πάντα ευκολά και γρήγορα ομοιόμορφο και καλοσχηματισμένο eyeliner, δοκίμασε τα αυτοκόλλητα eyeliner BIJOUX DE PELE Adhesive Eyeliner Classic 1 Black και θα είσαι good to go anytime!

7. Eyeshadow creasing: Ενώ έχεις κάνει το eye makeup σου το πρωί πριν φύγεις από το σπίτι, συνειδητοποιείς μέσα στη μέρα ότι η σκιά έχει μαζευτεί στο κάτω μέρος του κινητού βλεφάρου και η εικόνα κάθε άλλο παρά κολακευτική είναι. Για να το αποφύγεις, η λύση είναι να χρησιμοποιήσεις ειδικό primer πριν την εφαρμογή της σκιάς, ώστε να διατηρηθεί το μακιγιάζ σου μέχρι το βράδυ, χωρίς εκπλήξεις. Δοκίμασε το WET N WILD Photo Focus Eyeshadow Primer και δεν θα το αλλάζεις με τίποτα!

8. Oily & dry skin combo: Η αφυδάτωση σε συνδυασμό με τη λιπαρότητα στο δέρμα είναι καταστροφικές για το μακιγιάζ, και η αίσθηση στο δέρμα μπορεί να γίνει ενοχλητική. Για να αποκαταστήσεις το πρόβλημα, πρέπει αφ’ ενός να εξασφαλίσεις ότι τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιείς δεν είναι πολύ επιθετικά και δεν ξεραίνουν το πρόσωπό σου (ιδανικά SLS free), και αφ’ ετέρου να εντάξεις στην περιποίησή σου το υαλουρονικό οξύ, που επαναφορτίζει τα ενυδατικά αποθέματα στο δέρμα χωρίς να το βαραίνει. Για extra boost, δοκίμασε τις GEROVITAL Αμπούλες Υαλουρονικού Οξέος!

Dear Cherrygirls, you are good to go for this summer ! Enjoy it to the maximum 😉

Sonata