Θυμάσαι αυτό το lip balm που είχες λατρέψει την προηγούμενη σεζόν, την μάσκαρα που είχες αγοράσει στη διάρκεια ενός online shopping spree, ή τη limited edition σκιά που θύμιζε  Game of Thrones; Beauty αναμνήσεις, που ξεχάστηκαν μέσα σε κάποιο νεσεσέρ όταν άλλαξε η εποχή, ή μόλις απέκτησες καινούργια αγαπημένα προϊόντα. Όταν τα ανακαλύψεις ξανά, αυτό που έρχεται στο μυαλό σου είναι μια γλυκιά ανάμνηση, και δεν βλέπεις την ώρα να τα επαναφέρεις στο routine σου. Είναι όμως τόσο αθώα όσο φαίνονται; Μπορεί και όχι!

Ενώ κάποιες φορές αναρωτιόμαστε για τη διάρκεια ζωής που έχει μία κρέμα προσώπου ή ένα αντηλιακό, συμπεριφερόμαστε στα προϊόντα μακιγιάζ σαν να είναι φτιαγμένα να ζήσουν για μια αιωνιότητα! Το να χρησιμοποιήσεις ένα ληγμένο προϊόν στο δέρμα σου μπορεί να σου προκαλέσει αρκετά προβλήματα που θα πάρει χρόνο να διορθωθούν, οπότε καλό είναι να προσέχεις για να έχεις.

Κάποια προϊόντα μακιγιάζ έχουν όντως μεγάλο χρόνο ζωής, ή καθόλου ημερομηνία λήξης. Αυτό που πρέπει να λαμβάνουμε πάντα υπ’ όψιν όμως είναι το πόσος καιρός έχει περάσει από το άνοιγμά τους (αναφέρεται πάνω στις συσκευασίες ως PAO -“Period After Opening”-, και σηματοδοτείται από το παρακάτω χαρακτηριστικό σύμβολο που μάλλον θα έχεις παρατηρήσει σε κάποια προϊόντα. Ο αριθμός δίπλα στο γράμμα “Μ” υποδεικνύει πόσος χρόνος ζωής δίνεται σε ένα προϊόν αφού αυτό ανοιχτεί, π.χ. 6Μ= 6 μήνες μετά το άνοιγμα. Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, το προϊόν πρέπει να πεταχτεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για PAO symbol

Τα βασικά σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν ένα προϊόν βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση χρήσης, είναι το αν έχει αλλοιωθεί το χρώμα του προϊόντος, η όψη του, η μυρωδιά ή η υφή του. Επόμενο σημάδι αν το προϊόν περάσει το πρώτο τεστ, είναι να το δοικιμάσουμε στην επιδερμίδα του χεριού μας και να συγκρίνουμε με την αίσθηση της εφαρμογής σε σχέση με όταν το είχαμε πρωτοαγοράσει. Σε γενικές γραμμές, τα κρεμώδη προϊόντα χαλάνε πιο γρήγορα από τα προϊόντα σε μορφή πούδρας/σκόνης, ενώ τα preservative-free προϊόντα έχουν πολλές πιθανότητες να χαλάσουν πιο γρήγορα σε σχέση με όλα άλλα. Καταλαβαίνεις ότι όλα τα παρπάνω είναι ξεκάθαρα σημάδια ότι η σχέση σου με το προϊόν τελείωσε και πρέπει να το αποχωριστείς, και να αγοράσεις καινούργιο.

Αν σου ήρθε η διάθεση να κάνεις ένα pre-Autumn ξεκαθάρισμα στο bodoir σου, τσέκαρε πρώτα τη λίστα του basic life-span που έχουν τα προϊόντα μακιγιάζ, ώστε να έχεις καλύτερη εικόνα του πόσο ακόμα μπορείς να τα κρατήσεις κοντά σου!

3-6 μήνες

  • Mascara (να θυμάσαι ότι δεν μπορείς να επαναφέρεις στη ζωή μία μάσκαρα που έχει στεγνώσει, και πρέπει να την αποχωριστείς)

12-18 μήνες

  • Cream, liquid ή stick foundation
  • Σκιά ματιών
  • Ρουζ/bronzer
  • Concealer

έως 24 μήνες

  • Lipliner
  • Eyeliner
  • Lipstick/lipgloss
  • Face Powder

Sonata