Αγαπημένα Cherrygirls!

Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στις γυναίκες, και στην ευαισθητοποίηση γύρω από τον καρκίνο του μαστού σε όλο τον κόσμο. Και ενώ όλοι ξέρουν ότι η υγεία είναι το μεγαλύτερο αγαθό, δυστυχώς κάποιες γυναίκες χρειάστηκε να το επιβεβαιώσουν με τον πιο δύσκολο τρόπο.

Το σημερινό post είναι αφιερωμένο στις γυναίκες, γενικά, και σε όσες γυναίκες χρειάστηκε να δώσουν μάχη με τον καρκίνο του μαστού, ειδικά. Αυτές οι γυναίκες μας εμπνέουν και μας δίνουν δύναμη να στηρίζουμε τον εαυτό μας, και να μάθουμε μέσα από το δικό τους παράδειγμα να μένουμε πάντα δυνατές.

Με διάθεση ευαισθητοποίησης, αυτό το post γράφτηκε με σκοπό να εμπνεύσει και να γίνει μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης, και όχι για να μας τρομάξει. Άλλωστε, γυναίκες ενημερωμένες, ποτέ νικημένες!

Ας μάθουμε μερικά πραγματικά facts γύρω από τον καρκίνο του μαστού:

  • Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου των γυναικών και είναι η 2η αιτία θανάτου των γυναικών από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα παγκοσμίως.
  • Κάθε χρόνο πάνω από 1,3 εκατομμύρια γυναίκες αναμένεται να διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού.
  • Κάθε χρόνο περισσότερες από 465.000 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από την ασθένεια.
  • Στην Ελλάδα αναφέρονται 6.000 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.
  • Η πρόληψη είναι το κλειδί! Οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο, τότε που μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. Κανένας δεν γνωρίζει τι ακριβώς προκαλεί τον καρκίνο του μαστού. Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι ότι, αν ο καρκίνος του μαστού διαγνωστεί έγκαιρα, τότε υπάρχουν περισσότερες θεραπευτικές επιλογές και καλύτερη πρόγνωση.
  • Η τακτική, έντονη άσκηση κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
  • Μην ξεχνάτε να υπενθυμίζετε και στις μαμάδες σας να εξετάζονται τακτικά!

Το Cherrybox τιμά τις γυναίκες όλο το χρόνο, και μέσα τη δράση του προσφέρει στήριξη και ενημέρωση, επιστρέφοντας πίσω την αγάπη που λαμβάνει από εσάς, σε γυναίκες που την έχουν ανάγκη. Αυτό τον Οκτώβριο, η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και προσφοράς του Cherrybox παίρνει σάρκα και οστά, μέσα από μία fashion πρωτοβουλία: ένα trendy, statement T-shirtπου μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε μέρος στον αγώνα για την ευαισθητοποίηση γύρω από τον καρκίνο του μαστού, και αξιοποιεί στο έπακρο την συμμετοχή μας: με την αγορά του T-shirt CHERRYGIRLPWR καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, το Cherrybox δωρίζει ένα ποσό στο Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας το έργο του, και ενισχύοντας μέσα από εσάς την προσπάθεια των γυναικών που μάχονται ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Το επετειακό  T-shirt CHERRYGIRLPWR του Cherrybox σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την εταιρεία streetwear PLUM και μας έκανε περήφανες, αφού μας δίνει την ευκαιρία να συμμετέχουμε στην καμπάνια ευαισθητοποίησης με πολύ στυλ 🙂

 Η καμπάνια έχει το δικό της ξεχωριστό hashtag, #cherrygirlpwr, το οποίο σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του μέσα από τις influencers και τα social media.

Προσκαλούμε όλες εσάς να γίνετε το όχημα αγάπης που θα ταξιδέψει το μήνυμα της ευαισθητοποίησης ακόμα πιο μακριά. Γιατί κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να είναι δυνατή. Και κάθε γυναίκα το αξίζει.

Be part of it! BE A PART OF #cherrygirlpwr!

Sonata